0
0
Subtotal:  0,00

Geen producten in de winkelwagen.

Geen producten in de winkelwagen.

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Trusted shops badge
0
0
Subtotal:  0,00

Geen producten in de winkelwagen.

Geen producten in de winkelwagen.

Gebak met dadelpoeder
en citroensap

Recipe by TomoorCuisine: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

9

repen
Bereidingstijd

15

minutes
Opstijftijd

1

hour 
Bewaren

1 week

in koelkast

Ingredienten

  • Vulling
  • 425 g khalas dadels, fijngehakt

  • 250ml water

  • 2 eetlepels citroensap

  • 1 eetlepel dadelsuiker

  • 1/2 theelepel bakpoeder

  • Crisp
  • 175 g havermout

  • 150 g tarwebloem of amandelmeel

  • 1/4 theelepel bakpoeder

  • 170 g boter, zachtgemaakt

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C met het rek in de middelste stand. Bekleed een vierkante ovenschaal van 20 cm met baakpapier.
  • Vulling
  • Breng in een pan de dadels, het water, het citroensap en de dadel suiker aan de kook. Voeg de bakpoeder toe, meng alles goed en laat 5 minuten zachtjes koken tot de dadels uit elkaar zijn gevallen. Laat afkoelen.
  • Crisp
  • Meng in een kom de havermout, bloem, dadelsuiker en bakpoeder. Voeg de boter toe en roer alles goed door elkaar
  • Verdeel de helft van de crisp in de ovenschaal en druk stevig aan. Leg er het
    dadelmengsel op. Bedek met de rest van de crisp en druk lichtjes aan. Bak 45 minuten of tot de crisp knapperig goudbruin is. Laat 2 uur afkoelen op een rooster. Haal uit de vorm en snijd
    in 16 vierkantjes.
Scroll naar boven