0
0
Subtotal:  0,00

Geen producten in de winkelwagen.

Geen producten in de winkelwagen.

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Trusted shops badge
0
0
Subtotal:  0,00

Geen producten in de winkelwagen.

Geen producten in de winkelwagen.

Dadelkoekjes

Recipe by Tomoor
Voorbereiding

15

minutes
Baktijd

25

minutes

Ingrediënten

  • 200 gram fijngehakte dadels

  • 100 gram ongezouten boter op kamertemperatuur

  • 100 gram lichte basterdsuiker

  • 1 groot ei

  • 1 theelepel vanille-extract

  • 200 gram bloem

  • 1/2 theelepel bakpoeder

  • Een snufje zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet deze lichtjes in.

  • In een kom, klop de boter en basterdsuiker samen tot het mengsel licht en luchtig is.

  • Voeg het ei en vanille-extract toe aan het boter-suikermengsel en klop tot alles goed gemengd is.

  • In een andere kom, meng de bloem, bakpoeder en een snufje zout.

  • Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe aan het boter-suikermengsel en mix tot een deeg ontstaat.

  • Vouw de fijngehakte dadels in het deeg. Het deeg wordt mogelijk wat plakkerig, maar dat is normaal.

  • Schep kleine porties van het deeg op de bakplaat om koekjes te vormen. Je kunt je handen een beetje nat maken om het deeg gemakkelijker te hanteren.

  • Druk de bovenkant van elk koekje lichtjes in met een vork om ze een decoratief patroon te geven.

  • Bak de koekjes in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 12-15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

  • Haal de koekjes uit de oven en laat ze een paar minuten op de bakplaat afkoelen voordat je ze overbrengt naar een rooster om volledig af te koelen.

Scroll naar boven